Czipsy z cukini.Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z użyciem funkcji dehydratora.


2 średnie cukinię
2 łyżki octu jabłkowego
1/2 łyżeczki suszonego koperku
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu

Olej do nasmarowania kosza/półek frytkownicy beztłuszczowej/airfryer.

Przygotowanie :

Cukinię umyj, i potnik na cienkie plasterki, najlepsza do tego jest mandolina do warzyw.


Do miski dodaj pozostałe składniki, dobrze wymieszaj.

Nasmaruj kosz/półki olejem.

Rozłóż plasterki cukinii. Plasterki powinny być ułożone w jednej warstwie.


Susz w temperaturze 70C przez 6 - 8 godzin.
W połowie czasu zamień półki miejscami.
Gotowe czipsy powinny być suche i łamać bez problemu.


Przechowuj w naczyniu bez dostępu powietrza.

Smacznego !!

Komentarze