Przygotowana w wolnowarze/slowcooker.
Jesień już za pasem, zbliża się pora deszczu zimna i przeziębień.
Polecam mój najnowszy przepis na rozgrzewająca zupę z białej kapusty. Ta zupa jest naturalnie przeciwzapalna dzięki kurkumie i imbirowi oraz kapuście. Jest łatwa do przygotowania i jest idealnym, bogatym w składniki odżywcze posiłkiem na zimę. Niezależnie od tego, czy jest za oknem jest zła pogoda, czy po prostu chcesz coś pysznego, ta zupa z pewnością Cię rozgrzeje !!
Składniki : ( porcja dla 4 osób )
1 cebula, pokrojona w kostkę
3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
1 łyżka imbiru, startego
2 łodygi selera, posiekane
2 szklanki pokrojonej w plastry marchewki
1 średnia biała kapusta, poszatkowana
1 1/2 l bulionu z kurczaka, warzywnego lub wody
1/4 szklanki przecieru pomidorowego
2 łyżeczki octu jabłkowego
1 łyżeczka kurkumy w proszku
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
2 pierś z kurczaka kurczaka
Do dekoracji :
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie :
Oczyść, pokrój i umyj warzywa.
Włóż wszystkie składniki zupy do wolnowaru. Pomieszaj.
Przykryj wolnowar pokrywką.
Gotuj 4 godziny na High lub 6 godzin na LOW.
Wyjmij z zupy mięso z kurczaka, poszarp używając dwóch widelców, włóż mięso ponownie do wolnowaru. Zamieszaj.
Smacznego !!
Podaj zupę udekorowaną natką pietruszki, pyszna również z chrupiącym chlebem czosnkowym.
Porcje: 4
Ilość na porcję :
Kalorie 187
Tłuszcz całkowity 2,7g
Tłuszcze nasycone 0,3g
Cholesterol 36mg 12%
Sód 1848mg
Węglowodany ogółem 26,2g
Błonnik 8,5g
Cukry ogółem 13,2 g
Białko 17,2 g
Wapń 154mg
Żelazo 2mg
Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych.
Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.
Komentarze
Prześlij komentarz