Rozgrzewająca zupa z białej kapusty przygotowana w wolnowarze/slowcooker.



Przygotowana w wolnowarze/slowcooker.

Jesień już za pasem, zbliża się pora deszczu zimna i przeziębień.


Polecam mój najnowszy przepis na rozgrzewająca zupę z białej kapusty. Ta zupa jest naturalnie przeciwzapalna dzięki kurkumie i imbirowi oraz kapuście.  Jest łatwa do przygotowania i jest idealnym, bogatym w składniki odżywcze posiłkiem na zimę.  Niezależnie od tego, czy jest za oknem jest zła pogoda, czy po prostu chcesz coś pysznego, ta zupa z pewnością Cię rozgrzeje !!

Składniki : ( porcja dla 4 osób )

 1 cebula, pokrojona w kostkę
 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 
 1 łyżka imbiru, startego
 2 łodygi selera, posiekane
 2 szklanki pokrojonej w plastry marchewki
 1 średnia biała kapusta, poszatkowana
 1 1/2 l bulionu z kurczaka, warzywnego lub wody
 1/4 szklanki przecieru pomidorowego 
 2 łyżeczki octu jabłkowego
 1 łyżeczka kurkumy w proszku
 1 łyżeczka soli
 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
 2 pierś z kurczaka  kurczaka

Do dekoracji :

 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie :

Oczyść, pokrój i umyj warzywa.

Włóż wszystkie składniki zupy do wolnowaru. Pomieszaj.


Przykryj wolnowar pokrywką.



Gotuj 4 godziny na High lub 6 godzin na LOW.

Wyjmij z zupy mięso z kurczaka, poszarp używając dwóch widelców, włóż mięso ponownie do wolnowaru. Zamieszaj.



Smacznego !!

Podaj zupę udekorowaną natką pietruszki, pyszna również z chrupiącym chlebem czosnkowym.

Porcje: 4
 Ilość na porcję :

 Kalorie 187

 Tłuszcz całkowity 2,7g 
 Tłuszcze nasycone 0,3g 
 Cholesterol 36mg 12%
 Sód 1848mg 
 Węglowodany ogółem 26,2g
 Błonnik 8,5g
 Cukry ogółem 13,2 g
 Białko 17,2 g
 Wapń 154mg 
 Żelazo 2mg 

Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych.
Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.

Komentarze