Sos miętowy z jogurtu.

Składniki : ( 5 porcji )

 1/4 szklanki liści świeżej mięty, grubo posiekane
 1/4 szklanki liści świeżej pietruszki, grubo posiekane
 1 zielone chilli grubo posiekane
 1 szklanka naturalnego jogurtu naturalnego
 Sól do smaku
 1/2 łyżeczki cukru
 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego w proszku
 
Opcjonalnie :

Sok z cytryny

Przygotowanie :

Wszystkie składniki sosu włóż do kielicha blendera, miksuj do całkowitego połączenia.


Możesz przechować sos w lodówce do 5 dni.

Ilość porcji : 5

Ilość na porcje :

Kalorie: 37kcal 
Węglowodany: 4g 
Białko: 2g 
Tłuszcz: 2g 
Tłuszcz nasycony: 1g 
Cholesterol: 6mg 
Sód: 54mg 
Potas: 100mg 
Włókno: 1g 
Cukier: 3g 
Witamina A: 201IU  
Witamina C: 3mg 
Wapń: 67mg 
Żelazo: 0,3 mg

Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych.
Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.

Komentarze