Przygotowana w multicookerze instant pot/szybkowar/pressure cooker.
Składniki :
250 - 300g leśnych grzybów ( możesz użyć pieczarek, niestety nie będą tak aromatyczne jak leśne grzyby, możesz "oszukać" dodając kostkę rosołową o aromacie leśnych grzybów ) obranych, umytych, osuszonych o pokrojonych
2 średnie marchewki, pokrojone w plasterki
2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki
2 małe lub 1 średnie pory, umyte i pokrojone
1 szklanka dzikiego ryżu
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1/2 łyżeczki pieprzu
Sól do smaku
2 liście laurowe
6 szklanek wywaru drobiowego lub warzywnego
Dodatkowo :
1 opakowanie sera typu Filadelfia ( 200g )
Natka pietruszki do dekoracji.
Przygotowanie :
Do wewnętrznego naczynia urządzenia włóż wszystkie składniki ( oprócz natki i sera ). Pomieszaj.
Zamknij urządzenie, upewnij się że zawór ciśnienia jest dobrze zamknięty.
Gotuj korzystając z funkcji zupa/soup, urządzenie automatycznie ustawi 30 min, wysokie ciśnienie ( HP)
Gdy urządzenie skończy odliczanie, manualnie wypuść parę. Otwórz urządzenie, ostrożnie !! Gorące !!
Włącz funkcje saute/smażenie.
Dodaj ser typu Filadelfia, mieszaj do całkowitego połączenia i poczekaj aż zupa zagotuje się ponownie.
Wyłącz urządzenie.
Podaj zupę udekorowaną natką pietruszki.
Smacznego !!
Porcje: 6
Ilość na porcję :
Kalorie 546
Tłuszcz ogółem 16,6 g
Tłuszcze nasycone 8,6g
Cholesterol 144mg
Sód 251mg
Węglowodany ogółem 46,6 g
Błonnik 4,9g
Cukry ogółem 4,2 g
Białko 52,9 g
Witamina D 180mcg
Wapń 74mg
Żelazo 4mg
Potas 824 mg
Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych.
Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.
Komentarze
Prześlij komentarz