Danie wegetariańskie.
Przygotowany w multicookerze instant pot/szybkowar/pressure cooker.
Składniki : ( 4 porcje )
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
1 cała cebula, posiekana w kostkę
1 1/2 szklanki mrożonych warzyw* mieszanych ( marchewka, groszek, kukurydza, fasola szparagowa )
1 1/2 szklanki brązowego ryżu
1/2 szklanki komosy ryżowej
2 szklanki wody
1/3 szklanki suszonych w słońcu pomidorów, pokrojone w paski
1/4 łyżeczki suszonego tymianku
1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
1/2 łyżeczki suszonego oregano
Sól i pieprz do smaku
* 1 szklanka - 250 ml
Przygotowanie :
Będziesz korzystać z funkcji saute/smażenie. Włącz urządzenie, wlej do wewnętrznego naczynia olej, dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż wciąż mieszając, aż cebula będzie przezroczysta.
Wyłącz urządzenie.
Dodaj pozostałe składniki. Pomieszaj.
Zamknij urządzenie, upewnij się że zawór ciśnienia jest dobrze zamknięty.
Gotuj korzystając z funkcji pressure cooking/manual/gotowanie pod wysokim ciśnieniem HP 12 minut, gdy urządzenie skończy odliczanie poczekaj 5 minut NR i następnie manualnie wypuść parę QR.
Otwórz urządzenie. Widelcem pomieszaj ryż.
Smacznego !!
Porcje 4
Ilość na porcję :
Kalorie 457
Tłuszcz całkowity 10,4 g
Tłuszcze nasycone 1,6g
Cholesterol 0mg
Sód 34mg
Węglowodany ogółem 80,7 g
Błonnik 7,8g
Cukry ogółem 3,7g
Białko 10,9 g
Witamina D 0mcg
Wapń 70mg
Żelazo 3mg
Potas 513 mg
Informacje o wartościach odżywczych mają charakter szacunkowy i są podawane wyłącznie w celach informacyjnych.
Dane podane powyżej będą się różnić w zależności od konkretnych składników i marek, których używasz.
Komentarze
Prześlij komentarz